پانزده خرداد، نقطه عطفی در تاریخ ایران و آغاز نهضت انقلاب اسلامی پانزده خرداد، یادآور رشادتها و فداکاریهای مردم ایران در راه آزادی و استقلال است. این روز، فرصتی برای تجدید میثاق با آرمانهای انقلاب اسلامی و ادامه راه امام خمینی (ره) و شهدای انقلاب است. پانزده خرداد سال ۱۳۴۲، روزی که در تاریخ ایران […]
پانزده خرداد، نقطه عطفی در تاریخ ایران و آغاز نهضت انقلاب اسلامی
پانزده خرداد، یادآور رشادتها و فداکاریهای مردم ایران در راه آزادی و استقلال است. این روز، فرصتی برای تجدید میثاق با آرمانهای انقلاب اسلامی و ادامه راه امام خمینی (ره) و شهدای انقلاب است.
پانزده خرداد سال ۱۳۴۲، روزی که در تاریخ ایران به عنوان مبدأ نهضت اسلامی و خمیرمایه انقلاب عظیم اسلامی شناخته می شود، یادآور رشادت ها و فداکاری های مردمی است که در برابر ظلم و ستم رژیم پهلوی و وابستگی آن به قدرت های خارجی قیام کردند. این روز، نقطه عطفی در تاریخ ایران بود که مسیر مبارزات ملت ایران را به سمت پیروزی نهایی در ۲۲ بهمن ۵۷ هدایت کرد.
قیامی در برابر ظلم و ستم
در پانزده خرداد سال ۱۳۴۲، امام خمینی (ره)، مرجع تقلید شیعیان، در اعتراض به اصلاحات آمریکایی، سخنرانی تندی علیه شاه و وابستگی او به آمریکا ایراد کردند. این سخنرانی خشم رژیم را برانگیخت و منجر به دستگیری امام خمینی و تظاهرات گسترده مردم در شهرهای مختلف ایران شد.
رژیم پهلوی با خشونت تمام به تظاهرات مردم پاسخ داد و در این میان، تعداد زیادی از مردم به شهادت رسیدند و مجروح شدند. این واقعه، به عنوان “قیام پانزده خرداد” در تاریخ ایران ثبت شد.
آغازگر نهضتی عظیم
اگرچه قیام پانزده خرداد با سرکوب شدید رژیم پهلوی روبرو شد، اما این واقعه نقطه عطفی در تاریخ مبارزات مردم ایران بود. این قیام، بذر انقلاب اسلامی را در دل مردم ایران کاشت و زمینه را برای مبارزاتی طولانی و طاقت فرسا علیه رژیم پهلوی فراهم کرد.
امام خمینی (ره) پس از آزادی از زندان، مبارزات خود را علیه رژیم پهلوی ادامه دادند و با سخنرانی ها و رهنمودهای خود، مردم ایران را برای رهایی از ظلم و ستم رژیم پهلوی و برپایی حکومت اسلامی بسیج کردند.
پیروزی انقلاب اسلامی
مبارزات مردم ایران در نهایت در ۲۲ بهمن سال ۱۳۵۷ به ثمر نشست و با پیروزی انقلاب اسلامی، رژیم پهلوی سرنگون شد. این انقلاب، نقطه عطفی در تاریخ جهان بود و الهام بخش ملت های دیگر در سراسر جهان برای مبارزه با ظلم و ستم و برپایی حکومت های مردمی شد.
پانزده خرداد: نمادی از مقاومت و ایستادگی
پانزده خرداد، نمادی از مقاومت و ایستادگی ملت ایران در برابر ظلم و ستم است. این روز، یادآور رشادت ها و فداکاری های مردمی است که با ایمان و شجاعت خود، در برابر قدرتمندترین رژیم آن زمان ایستادگی کردند و سرانجام به پیروزی رسیدند.
روحیه ایثار و مقاومت مردم ایران که در پانزده خرداد به نمایش درآمد، همچنان چراغ راه ملت ایران در مسیر پیشرفت و تعالی خواهد بود.
Wednesday, 7 May , 2025